Prof. Dr. Elena Bartkienė

Lietuva

Pagrindinės mokslinės veiklos kryptys: agroinovacijos ir maisto/pašarų technologijos: inovatyvus biožaliavų kūrimas maisto/pašarų pramonei, tobulinimas ir perdirbimas (biorafinavimas); tvarūs agrobiologiniai ištekliai ir saugesnis maistas/pašarai; funkcionalusis maistas/nutraceutikai; bekontakčių metodų ligų diagnostikai plėtra.

Darbo patirtis:

  • nuo 2018 m.LSMU Gyvūnų auginimo technologijų instituto vadovė;
  • nuo 2014 m. LSMU Maisto saugos ir kokybės katedros profesorė;
  • 2011 – 2014 m. LSMU Maisto saugos ir kokybės katedros docentė;
  • 2005 – 2011 m. LVA, Maisto saugos ir gyvūnų higienos katedros lektorė;
  • 2002 – 2005 m. KTU, Maisto produktų technologijos katedros jaunesnioji mokslo darbuotoja.

Dalyvavimas kitose veiklose:

  • LSMU VA Maisto mokslo bakalauro ir magistrantūros studijų programų komiteto pirmininkė;
  • Doktorantūros komiteto pirmininkė (Žemės ūkio mokslai, Gyvūnų mokslai);
  • LSMU VA Veterinarinės maisto saugos studijų programos komiteto narė;
  • SMD “Maisto mokslas” studentų būrelio mokslinė konsultantė;
  • Tarptautinės ISEKI – FOOD asociacijos narė (ISEKI-Food Association Secretariat c/o Department of Food Sciences and Technology Muthgasse 18 1190 Vienna, Austria);
  • Privelegijuota tarptautinės organizacijos “Maisto technologų instituto” narė (Institute of Food Technologists (IFT) IFT – IFT Premier Membership, Institute of Food Technologists 525 W. Van Buren, Ste 1000 Chicago, IL 60607, Customer number: 01161133).